суббота, 14 апреля 2012 г.

Ефект телегонії

  Ефект телегонії, відкритий ще позаминулого XIX століття в ході експериментів по схрещуванню зебри й коня. Кіннозаводчики загорілися вивести унікальну породу. Але... Нічого з того не вийшло. Досліди припинили. Про них і забули. Та раптом, через кілька років, у кобил, яких парували із самцями-зебрами, почали народжуватись смугасті лошата. І це тоді, коли "батьками" лошат були чистокровні жеребці! Дивне, незрозуміле явище і назвали телегонією ("теле" — здійснення на відстані, "гонія" — народження).
  До того ж нерідко собаківники можуть навести факт: якщо елітна сучечка хоч раз зв'яжеться з псом дворнягою, у неї більше ніколи не буде породистого потомства.
  Французький біолог Фелікс Ле-Дантек. який ретельно вивчав це явище, брав випадки, коли наречений не був у своєї нареченої першим чоловіком. Він і вона були здорові, розраховували мати здорових дітей. А діти народжувалися хворі. Чому? Причин могло бути чимало. Наприклад, погана спадковість. І от що цікаво: генотип безпосередніх батьків іноді не мав ніякого значення — дитина несла вантаж хвороб чоловіка, про існування якого рідний батько навіть не підозрював, а мати давно його забула й не згадує.
  В СРСР про "народження, здійснене на відстані", згадали після всесвітнього молодіжного фестивалю 1957 року в Москві. Але не через дев'ять місяців, коли один за одним у столиці почали народжуватись чорношкірі діти а значно пізніше, через кілька років. Налякані мами зізнавалися лікарям, що дівочу незайманість вони втратили у фестивальні ночі з гостем із Африки. Тоді, на щастя, обійшлося без вагітності. А тепер — нормальне заміжжя, з чоловіком живуть у любові й злагоді, чоловік білошкірий. Звідки ж негреня?
  Навіть ті з учених, які не визнають телегонії, змушені задуматись над цими фактами і припустити, що генетичну особливість майбутньої дитини формує не тільки її фізичний батько, а й чоловік, з яким у матері цієї дитини був перший у її житті статевий зв'язок. А буває він часто-густо після якоїсь молодіжної вечірки, у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння. І якщо через кілька років у непитущого, цілком здорового подружжя раптом народжується дитя з явно вираженою хворобою, причиною якої є тяжка алкоголічна спадковість, то вірогідність того, що цю спадковість "подарувала" матері дитяти її "перша любов", дуже висока.
  Нічого не знаючи про телегонію, наші діди-прадіди сповідували такий закон щоб народжувати здорових дітей, дочки повинні берегти дівочу честь. У селі не цнотливих дівчат осуджували всім миром. їх називали "порченими", а "порчену" в невістки не брали. Всі знають, що в Україні при народженні хлопчика саджали дуба, а при народженні дівчинки – калину; тільки не всі знають що був ще такий звичай: якщо в селі знали що дочка в якоїсь сім’ї гуляща, то щоб не говорити прямо обламували гілля калини. Вислів "побити горщики" прийшов до нас із часів скіфів, тоді якщо при першій шлюбній ночі виявлялось що дівчина "порчена", шлюб автоматично вважався не дійсним та ще й били горщики, і це було ще не так страшно, бо могли і побити батьків дівчини як родичі хлопця так і родичі дівчини. Взагалі зруйнувати могли все майно і були праві.
  У нинішній Америці багато чоловіків у шлюбних оголошеннях дівочу цноту називають обов'язковою умовою для створення сім'ї. Дбаючи про здоров'я нації, адміністрація Білла Клінтона виділяла щороку з бюджету країни 50 мільйонів доларів для пропаганди в школах моральних чеснот та утримання від сексу до законного шлюбу. Одним з перших кроків нового президента став указ про припинення державного фінансування феміністських організацій, які проповідують свободу дошлюбних стосунків.

Комментариев нет:

Отправить комментарий