суббота, 14 апреля 2012 г.

Шкідливість для здоров'я раннього статевого життя.

  У юнацькому віці увага однієї статті до іншої виявляється у звичайному спілкуванні, яке іноді переростає у дружбу. Вже в підлітковому періоді спостерігається орієнтація на спілкування з іншою статтю, яке може перерости в майбутньому в кохання.У цей невизначний момент для особистості не варто поспішати вступати у сексуальні між статеві стосунки.
  Під час статевого дозрівання юнакам властива так звана гіперсексуальність, спричинена надмірним викидом у кров статевих гормонів. Це спонукає до статевих контактів з дівчатами. У дівчат потрібної потреби немає. Їх більше приваблює романтичний бік стосунків. Однак деякі дівчата поступаються домаганням хлопця і часто вступають в статевий контакт.
  Раннє статеве життя проявляється частіше в поганих компаніях. Так дівчина, яка курить і привертає до себе увагу певної частини представників чоловічої статті, в майбутньому зазнає втрат: гіршим стає колір обличчя, рано з’являються зморшки, погіршується здоров’я, хриплість у голосі, … Можливі захворювання сечостатевої системи, венеричними захворюваннями.
  В період статевого дозрівання діти посилено ростуть, змінюється будова тіла, фігура набуває форми тіла дорослої людини, розвиваються вторинні статеві ознаки. Повністю процес фізичного розвитку завершується приблизно до 20 років.
  Раннє статеве життя, для дівчаток, полягає у фізіологічних збитках. Так, на сам перед це рання небажана вагітність, яка виснажує не сформований організм. Якщо ж зробити аборт в цей час, то в майбутньому жінка може призвести до безплідності (не здатна для народження дітей), якщо ж не зробити аборт, то вагітність виснажить несформований дівочий організм.
  Може трапитись і ефект телегонії з дівчатами, тобто перший хлопець закладе генофонд майбутнього потомства.
  Слід зазначити, що дівчат рідше підстерігає небезпека бути спокушеними, ніж старших підлітків. Однак з’являється інша небезпека – захоплення недостойною людиною, оскільки остаточної зрілості в оцінці й умінні правильно розібратися в об’єкті своїх почуттів ще немає. Небезпека підстерігає не тільки романтично настроєних дівчат, а й дівчат, котрі прагнуть вигідного і швидкого заміжжя. На цьому нерідко базуються життєві невдачі.
  Раннє статеве життя, для хлопчиків, полягає не скільки у фізіологічних збитках, скільки у психологічних. Підліток чи юнак ще не здатний по-справжньому оцінити душевні якості жінки – для цього він просто не дозрів особистісно. Але, в наслідок того, що перші враження завжди найбільш яскраві, "гола" фізіологія може фіксуватись в пам’яті хлопця і ставати єдиним способом спілкування з жінками. В майбутньому може стати найголовнішим у житті. Тобто потенція стає головним в житті і не здатність сприймати партнера по сексу як особистість.
 Перед тим, як вступати в статеві контакти замисліться:
  • Впевнені ви, що прийшов час "робити це" з цією людиною;
  • Вірно ви вибрали час і місце;
  • Не будуйте повітряних замків і не чекайте від стосунків чогось неймовірного у майбутніх відносинах;
  • Скористайтесь засобами контрацепції.

2 комментария: